А сега нещо необичайно - за първи път в Югоизточна Европа се провеждат квалификации за световните финали на състезанията с дронове.

...
А сега нещо необичайно - за първи път в Югоизточна Европа се провеждат квалификации за световните финали на състезанията с дронове.
Коментари Харесай

Състезания с дронове – за пръв път в България се провеждат квалификации за световните финали

А в този момент нещо необичайно - за първи път в Югоизточна Европа се провеждат квалификации за световните финали на надпреварите с дронове. Кое е най-важното за един водач? Вижте: 

Състезанията с дронове са спорт, който набира все по-голяма известност по целия свят, а България не прави изключение. За първи път в югоизточна Европа се организира съревнование, което е част от квалификациите за международните финали на най-голямата федерация за надпревари с дронове - Multi GP. 

 
Състезанието е кръг от международната лига Мулти Джипи. За момента това е най-престижната лига в надпреварите с дронове. Тази година сме възнамерявали две събития, като сега се организира първото. Това е първото съревнование в източна Европа.
Златко Радев - уредник

Летателните машини се употребяват за всичко - от доставки по домовете до военни дейности. Най-важното нещо за един играч е добре квалифицираният дрон. Особеното при тези летателни апарати е, че множеството са изработени от притежателя си. От основно значение са минималното тегло и високата оптималната скорост.

Всеки един от тези дронове може да доближи скорост от над 200 км/ч.

Събитието в рамките на тази федерация в България е опция за състезателите да покажат своите умения за управление на летателните средства за време в конкуренция с най-добрите от целия свят. Това е първата стъпка към международните шампионати, в които вземат участие единствено най-хубавите.

 
Ако успеем да запишем положителни времена ще се потвърдим, измежду някои от най-хубавите водачи в Америка и Азия, където са повече.
Александър – играч
Българското знаме се вее към този момент в международните класации. Ние представяме България в спорт, който не е към момента добре прочут от българите. 
Младен – играч

Състезанието по спортно ръководство на дронове не единствено сподели невероятния гений и хъс на пилотите, само че и събра общественост, запалена по този трогателен спорт. Докато състезателите се приготвят за интернационалния шампионат, на събития като това можем да станем очевидци на най-новите технологии в сферата и най-хубавите пилоти на България.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР